Soba

Biseri

Uskršnja Čarolija 2021.

U nedelju, 02.05. 2021. godine, proslavljamo najveći i najradosniji hrišćanski praznik, Vaskrs. To je praznik ljubavi i mira, vreme kada se zaboravljaju ružne misli i dela, kada ljudi prużaju jedni drugima ruku pomirenja sa tradicionalnim pozdravom „Hristos voskrese“ – „Vaistinu voskrese“. Jedan od najlepših srpskih običaja koji karakteriše ovaj praznik je farbanje jaja na Veliki petak i kucanje jajima na Vaskrs koji traje tri dana. Ovom srpskom običaju najviše se raduju deca.

Tradicionalno, vaspitači PU „Biseri“ veliku pažnju poklanjaju najradosnijem hrišćanskom prazniku Vaskrsu, trudeći se da deci, kroz razne aktivnosti i na što zanimljiviji način pribliże značaj ovog praznika i upoznaju ih sa običajima koji simbolizuju ovaj praznik.

U susret vaskršnjim praznicima, naši mališani su bili vredni i sa svojim vaspitačima održali likovno-kreativne radionice na temu „Vaskrs“- šaranje kuvanih jaja, izrada korpica i dr., sa ciljem da obogate i oplemene prostor ispred svojih radnih soba i unutar njih. Pored likovnog stvaralaştva, deca su recitacijama, pesmom i igrom upotpunila svoja saznanja radujući se predstojećem prazniku Vaskrsu.

HRISTOS VOSKRESE – VAISTINU VOSKRESE

SREĆAN VASKRS!