Image Alt

Biseri

Prijavite vaše dete za vrtić bez odlaska na šalter pomoću elektronske usluge eVrtić

Iako je usled proglašenja vanrednog stanja zbog izbijanja epidemije virusa COVID 19 obustavljen rad predškolskih ustanova u Srbiji, Vlada Republike Srbije je posredstvom svog internet portala eUprava i usluge eVrtić omogućila građanima elektronski upis dece u predškolske ustanove.

 

Usluga eVrtić omogućava elektronsku prijavu za upis dece u predškolske ustanove. Umesto odlaska na šaltere, prijavu možete obaviti iz svog doma na portalu eUprava (https://euprava.gov.rs/vrtic), gde možete da pronađete sve potrebne informacije o upisu dece u predškolske ustanove.

 

Elektronsko podnošenje prijave vršite popunjavanjem elektronskog obrasca na portalu eUprava (https://euprava.gov.rs/vrtic), pri čemu prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, uverenja o prebivalištu i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer službenici po službenoj dužnosti pribavljaju neophodne podatke.

 

Gradovi i opštine ovu uslugu aktiviraju u periodu kada je na njihovoj teritoriji aktuelan upis u predškolske ustanove . Na ovoj adresi https://euprava.gov.rs/životna-oblast/16/životna-situacija/32 možete proveriti da li Vaš grad/opština u ovom trenutku nudi ovu elektronsku uslugu kako biste podneli prijavu.

 

Da biste koristili ovu elektronsku uslugu neophodno je da na portalu eUprava kreirate svoj korisnički nalog. Sve potrebne informacije o tome možete da pronađete na https://registracija.eid.gov.rs/kreiranje-naloga