Soba

Biseri

Mesec Zdrave Hrane 2023

„ZDRAVA HRANA – ZDRAVI MI“

Organizacijom raznovrsnih aktivnosti na nivou svih vaspitnih grupa predškolska ustanova “ Biseri“ je u proteklom periodu obeležila nedelju zdrave hrane
podržavajući kampanju “ Oktobar-mesec pravilne ishrane“. Predškolska ustanova “ Biseri“ se već nekoliko godina priključuje toj vaspitno- zdravstvenoj akciji. Osim predavanja „Pravilna ishrana i zdrava hrana“ koje su deci održale patronažne sestre Jelena Mišić i Ivana Panić,odrađene su i brojne posete i aktivnosti na svim uzrastima.

Deca iz centralnog objekata “Biseri” 2 posetila su zelenu pijacu, ribaru, pekaru, prodavnicu mlečnih proizvoda. Dok su deca na terenu svoje aktivnosti u vidu pijace,pravljenja zimnica i voćnih salata odradili sa svojim drugarima iz Osnovnih škola.

Sa roditeljima i vaspitačima organizovane su i dve radionice u jaslenim grupama,gde su “ oživeli “ Voće i povrće praveći razne jestive figurice .
Kako je pored ishrane za zdravlje bitna i fizička aktivnost,srednja grupa iz objekta „Biseri 1“, je uz pomoć roditelja napravila i poligon sa preprekama u dvorištu vrtića.