Soba

Biseri

Mesec Zdrave Hrane 2022

I ove godine PU“Biseri“ obelezila je mesec zdrave hrane,u toku kog su organizovane brojne posete,aktivnosti i radionice,a sve u cilju da nase najmladje  upoznamo sa znacajem pravilne i zdrave ishrane.

U saradnji sa DZ“ dr. Sava Stanojevic“,dr.prim. Vesna Krstic,odrzala je predavanje u objektu Biseri2,dok je u objektima Biseri 1 i Biseri 3 predavanja odrzala sestra na preventivi pod sloganom“ Jesenji darovi u sluzbi zdravlja“.

Sva predavanja u pomenutim objektima,odrzana su sa pripremno-predskolskim grupama.

Clan farmatceuske komore odrzao je predavanje posveceno predskolcoma na temu:“Kako da porastemo zdravi i snazni“.

Po tradiciji nasi „Biseri“ su ucestvovali na likovnim konkursima ZZJZ „Majcino mleko-najbolja hrana“ i „Pravilna ishrana=zdravlje“.

Kao i u pomenutim objektima,mnogobrojne aktivnosti su odrzane su i u podrucnim odeljenjima nase ustanove. Podrucno odeljenje u Rujisniku,uz pomoc roditelja organizovalo je “ Zelenu pijacu“ gde su  deca imala prilike da se nadju u ulozi prodavca,a roditelji u ulozi kupca. Vaspitaci iz Milutovca i Riljca posetili su lokalnu pijacu,gde su nabavili sve potrebne namirnice,koje su kasnije koristili za degustaciju i izradu zimnice. Pomenutu aktivnost sproveo je i vaspitac u Bogdanju.

Starija grupa iz objekta Biseri 2 posetila je ribaru,gde su se malisani upoznali sa znacajem ribe u ishrani.

“ Jedite zdravo i vi odrasli- budite kao mi zdravi i snazni“