Soba

Biseri

Dan Vrtića 2020

Predškolska ustanova „Biseri“ 06. 12. 2020. godine je proslavila svoj Dan ustanove. Svakog decembra smo svečano obeležavali taj dan. Sala Doma kulture u našem mestu bila je popunjena do poslednjeg mesta. U slavljeničkoj atmosferi, uz šarenilo boja i vesele tonove, pred mnogobrojnom publikom predstavili bi se predškolci iz naše ustanove. Muzičke tačke koje su pripremila deca zajedno sa svojim vaspitačima, bile su posebno lepe i zanimljive uz veselu igru i pesmu dece. Nadjačavao ih je gromki aplauz publike, pri čemu bi se na momenat svako od njih osećao da se nalazi u zemlji dečjih čarolija. Priredbi bi prisustvovali mnogobrojni gosti iz lokalne samouprave, predstavnici kulture, lokalnih preduzeća, škola, javnih ustanova, vrtići iz drugih gradova, naši penzioneri i mnogobrojna publika od strane dece, roditelji, babe, dede..

Ove godine nije tako. Ovog šestog decembra zbog postojeće pandemije COVID-19 Dan naše ustanove obeležen je na jedan drugačiji, skromniji način. Predškolci su u okviru svojih vaspitnih grupa, pritom poštujući propisane epidemiološke mere distance spremili svoje muzičke tačke. Vaspitači su u okviru svog redovnog rada svoje muzičke tačke snimili mobilnim telefonom i putem svojih Viber grupa prosledili roditeljima koji su imali priliku da uživaju u igri i plesu svoje vesele i razdragane dece.

U prilogu će biti reprezentovan jedan deo svečane slavljeničke atmosfere predškolskih grupa.

Sve ostale vaspitne grupe su obeležile ovaj dan u okviru svojih grupa putem kreativnih aktivnosti u izradi dekoracije za svoj radni prostor i hola vrtića, kao i izradi rođendanske torte i čestitki.